بعلت تعطیلی شرکتهای باربری کلیه سفارشات شهرستان که از تاریخ 26 اسفند ثبت شوند، از تاریخ 14 فروردین ارسال میشود.

تاریخچه یاماها yamaha

yamaha-banner

تاریخچه کمپانی یاماها Yamaha

کمپانی یاماها یک شرکت چند ملیتی در ژاپن است که تنوع محصولات بسیار زیادی دارد. در این کمپانی از ساز های موسیقی تا محصولات الکترونیکی و حتی وسایل ورزشی موتوری تولید می شود. یاماها عضو مهمی در بازار سهام ژاپن می باشد. این کمپانی همچنین به عنوان بزرگترین تولید کننده پیانو در دنیا به شمار می رود.

تاریخچه گیتار یاماها

یاماها در سال 2017 ، پنجاهمین سالگرد شروع به تولید گیتار های خود را جشن گرفت. گیتار هایی شناخته شده در سراسر دنیا با فروش بی نظیر که از آسیای شرقی تا امریکا طرفداران بسیاری دارد. این محبوبیت و فروش بالا به دلیل کیفیت ساخت بالا در کنار قیمت بسیار مناسب و رقابتی این کمپانی در برابر سایر کمپانی های گیتار مشهور دنیا است. این خصوصیات باعث شده بسیاری از نوازندگان معروف و پرطرفدار گیتار و باس از استفاده کنندگان اصلی یاماها به شمار روند.

کمپانی یاماها در سال 1887 به عنوان تولید کننده پیانو و ارگ شروع به کار نمود. تولید گیتار های یاماها به اوایل دهه 1940 میلادی باز می گردد. پس از تقریبا 10 سال ، یعنی اواخر دهه 40 این کمپانی کارخانه و خط تولید اختصاصی گیتار را در هاماماتسو ژاپن تاسیس کرد. اولین گیتار های یاماها، گیتار های کلاسیک سیم نایلونی بودند که توسط خرده فروشان در دهه های 50 و اوایل 60 در داخل ژاپن توزیع و فروخته می شدند.

در دهه 60 میلادی جریانی موسوم به تب بیتل ها "beatle mania" (خرده فرهنگ و سبک زندگی طرفداران گروه بیتلز) ، کل دنیا را فرا گرفته بود و تنها درمان موجود، تولید گیتار های بیشتر بود. در آن دوران افزایش هزینه های تولید، بسیاری از کمپانی های گیتار در امریکا را مستاصل کرده بود، به طوری که اکثر اقشار جامعه به سختی قادر به خرید گیتار های گرانقیمت امریکایی بودند. این مسئله باعث شد که فروشندگان گیتار در امریکا به سوی گیتار های ارزان تر تولید شده در آسیا گرایش پیدا کنند.

افزایش هزینه های تولید در امریکا نهایتا به سود Yamaha تمام شد. یاماها که اکنون نزدیک به دو دهه تجربه در تولید گیتار داشت مصمم بود از فرصت پیش آمده برای حضور در بازار بزرگ امریکا بیشترین بهره را ببرد. در 1966 یاماها اولین گیتارهای صادراتی خود را که شامل مدل های G50, G60, G80, G100, G120 و G150 میشد روانه بازار آمریکا کرد. این گیتار ها همگی در کارخانه هاماماتسو ساخته شده بودند. این گیتار ها با قیمتی ما بین 49 تا 109 دلار در بازار فروخته می شدند. در این دوره بود که یاماها شروع به تعامل با کارشناسان مختلف از سایر نقاط دنیا نمود. برای مثال به کمک Eduardo Ferrer که یک گیتار ساز اسپانیایی بود، اقدام به بهسازی مدل ها GC5 و GC7 و GC10 کردند.

در میانه دهه 60 یاماها شروع به تولید گیتار های آکوستیک ، بیس و الکتریک نمود. مانند بسیار از کمپانی های گیتار ساز ژاپنی مدل های این دوران یاماها نیز از ظاهری خشن برخوردار بودند. این ظاهر و خرده فرهنگ های مرتبط به آن در ژاپن طرفداران پر و پا قرصی برای Yamaha به ارمغان آورد که تا به امروز نیز در عرصه موزیک اینسترومنتال راک ژاپن وجود دارد. کیفیت بالای مواد اولیه ،مهندسی ساخت عالی ،خوش دست بودن و قیمت بسیار مناسب آن در مقایسه با سایر برند های گیتار، یاماها را به برندی بسیار پر طرفدار در دهه های 60 و 70 در بازار دنیا بدل کرد.

تمام خصوصیات فوق باعث می شد Yamaha به گیتاری مناسب برای مبتدی ها و حتی حرفه ای هایی که گیتاری خوش ساخت با قیمت کم می خواستند تبدیل شود. یکی از عوامل تاثیر گذار بر محبوبیت یاماها اجرای موزیسین کانتری Joe Mc Donald در Woodstock سال 1969 بود که تنها با یک گیتار Yamaha FG150 انجام شد. این گیتار متعلق به یک دستیار صحنه بود که Joe Mc Donald آنرا برای یک اجرای بداهه قبل از اجرای کارلوس سانتانا قرض کرده بود. بعد از این اجرا نام برند یاماها به شدت بر سر زبان ها افتاد. همچنین عکسی که جیم مارشال از جو مک دانلد در حین اجرا با گیتار یاماها گرفته بود به سرعت در مجله ها منتشر شد و به محبوبیت این برند کمک شایانی کرد.

در دهه هفتاد Yamaha با Carlos Santana وارد مذاکره برای تولید یک گیتار کاستوم مخصوص وی شد. در نهایت این مدل SG175 بود که برای سانتانا کاستوم شد. اجرای کارلوس سانتانا در Saturday night live 1977 و مخصوصا اجرای آهنگ Europa که ساستین عالی این گیتار را به رخ می کشید موفقیت بی نظیر تجاری یاماها را در پی داشت و آنرا به عنوان سازنده گیتارهای بسیار با کیفیت به دنیا معرفی کرد.

از آن زمان تا کنون گیتار های Yamaha در دست بسیاری از گیتاریست های جهان همچون Bob Marley, Al McKay, Brian Robertson, Kerry Livgren, Paul Barrere, Mick Jones, Phil Manzanera, Bill Nelson و همچنین نوازندگان سبک Jazz مانند Larry Carlton, Robben Ford, John McLaughlin ، نوازندگان پانک راک مثل Andy Taylor, John McGeoch, Stuart Adamson, Paul Reynolds بوده است. 

از نوازندگان معتبر و اسطوره ای گیتار باس (بیس) که Bass های Yamaha را برای خود برگزیده اند نیز می توان به Billy Sheehan, Paul McCartney, Nathan East و Michael Anthony و...... اشاره نمود.

تاریخچه پیانو و کیبوردهای یاماها

Torakusu Yamaha موسس کمپانی یاماها یک مهندس توانمند با گوش موسیقیایی بسیار قوی بود. وی اولین بار استعداد خود در ساخت و مهندسی ساز های موسیقی را در سال 1887 کشف کرد. این هنگامی بود که از وی خواسته شده بود ارگ (Reed Organ) مدرسه محله خود را تعمیر کند. Torakusu نه تنها با موفقیت ارگ را تعمیر کرد بلکه حتی آن را کوک نمود و قابلیت های آنرا نیز ارتقا داد. در همان سال او قبل از اینکه کمپانی اش را در هاماماتسو تاسیس کند، اولین ارگ خود را ساخت.

در سال 1987 وی کمپانی خود را با نام Nippon Gakki به معنای کارخانه ژاپنی سازهای موسیقی  تاسیس کرد. تا سال 1997 یعنی یک قرن پس از تاسیس  Nippon Gakki، محصولات این کمپانی با نام Yamaha عرضه میشدند و پس از آن نام کارخانه هم به Yamaha Corporation تغییر یافت. کمپانی او در زمان تاسیس، اولین تولید کننده سازهای غربی در ژاپن بود.

اولین پیانو یاماها 1900 Upright Piano نام داشت که در سال 1900 ساخته شد. سال 1902 یاماها اولین مدل گرند پیانو خود را با نام 1902 Grand Piano روانه بازار کرد. در سال 1904 پیانو های Yamaha در نمایشگاه جهانی St Louis شدیدا مورد تقدیر و ستایش قرار گرفتند. یکی از مهم ترین دلایل موفقیت و محبوبیت پیانو های یاماها، صدای خاص ناشی از قسمت Cast Metal Frame آنها است که صدایی بسیار تمیز و با تفکیک مناسب ایجاد می کند و همینطور به دلیل کیفیت بالا، کوک را مدت طولانی تری حفظ می نماید. 

در سال 1959 یاماها ارگ الکترونیکی Electone D1 را به بازار عرضه کرد تا نشان دهد هم گام با نیاز روز هنرمندان هم عصر خود پیش می رود. بعدها در دهه 70  این ارگ با ظاهر و ساختاری به روز تر تحت نام Electone GX1 به بازار عرضه شد که بسیار توانمند تر از نمونه های هم دوره و هم قیمت خود بود. یاماها از اواخر دهه 70 میلادی اقدام به تولید سینتی سایزر ها و کیبورد های قابل حمل نمود. در دهه 80 میلادی محبوبیت این محصولات به قدری بود که همواره در اجراهای گروه های پاپ و راک دهه 80 حضوری پر رنگ داشتند. در کنار حضور قدرتمند در بازار کیبورد، ارگ و سینتی سایزر، yamaha کماکان به تولید پیانو های خود با قدرت هر چه بیشتر ادامه می داد و حتی رکورد تولید 100.000 محصول در سال را شکست و به بزرگترین تولید کننده پیانو در کل دنیا تبدیل شد. این عنوانی است که yamaha تا به امروز نیز آنرا حفظ کرده است.

کمپانی Yamaha از بدو تاسیس کیفیت بالای ساخت، مهندسی سطح بالا و قیمت مناسب را از اصول بنیادین ساخت محصولات خود قرار داد و همواره به عنوان برندی با کیفیت در بین موزیسین ها شناخته می شود.

yamaha

سازفروش فروشگاه تخصصی ساز ولوازم موسیقی فروشگاه گیتار ساز ولوازم موسیقی