اسپیکر مانیتورینگ چیست؟

speaker-monitoring

اسپیکر مانیتور چیست و چرا به آن نیازمندیم؟

اسپیکر مانیتورها برای ارائه پاسخ فرکانسی flat طراحی شده اند . تمرکز اصلی آنها ،جلوگیری از boost مصنوعی bass، treble یا سایر فرکانس ها و جلوگیری از رزونانس اسپیکر است. هنگامی که موزیکی را میکس میکنید نیاز دارید صدا ها را واقعی و دقیق بشنوید ، بدون اینکه اسپیکرها به صدای شما رنگ اضافه کنند. به عنوان مثال، اگر بلندگوهای شما باس را به خوبی تولید نکنند، شما به وسیله یک اکولایزر باس بیشتری به میکس خود اضافه میکنید، در نتیجه زمانی که فردی با یک سیستم خوب به میکس شما گوش کند، باس بیش از حدی را خواهد شنید. به عبارت دیگر ، خطاهای اسپیکر / مانیتور منجر به خطای میکس میشود. مانیتورهای خانگی و استودیویی، عموما در سایزهای bookshelf بوده و بسیار نزدیک به کاربر قرار میگیرند (near-field monitor) به گونه ای که تاثیر صدای محیط به حداقل رسیده و صدای مستقیم از اسپیکر به گوش میرسد. برای همین علاوه بر میکس در محیط استودیویی شما نیاز دارید که میکس های خود را در محیط ها و دستگاه های دیگر نیز بشنوید تا به یک میکس خوب و جامع دست پیدا کنید. این کاری است که اغلب مهندسین صدای حرفه ای نیز انجام میدهند. عموما اسپیکر مانیتورها دارای یک تقویت کننده داخلی هستند و به عنوان "مانیتورهای اکتیو" شناخته میشوند و مستقیم به کارت صدا یا رابط صوتی متصل میشوند.بر خلاف این دسته از مانیتورها ، دسته ای دیگر نیز وجود دارد که به آنها "پسیو" میگویند و نیازمند تقویت کننده خارجی میباشند.

محبوبترین برندهای اسپیکر مانیتور عبارتند از:

Adam, Alesis, Dynaudio, Behringer, Event, Focal, Fostex, Genelec, JBL, KRK, Kurzweil, M-Audio, Mackie, Tannoy, Tascam , Yamaha.


برای خرید یک اسپیکر مانیتور چقدر باید هزینه کنیم؟

ساخت یک اسپیکر مانیتور نیازمند تولید دقیق ، مواد با کیفیت و تحقیق و توسعه قابل توجهی است. اسپیکر مانیتور های زیادی با عملکردهای متفاوت در قیمت های مختلف در بازار وجود دارد.اما نکته ای که باید بدان توجه داشت این است که یک اسپیکر مانیتور ارزان احتمالا دچار نقص های زیادی خواهد شد، اما اسپیکری که به خوبی طراحی ، مهندسی و ساخته شده ، ابزاری دقیق است که به هزینه مناسبی نیاز دارد.

جایگذاری



فرم مثلث متساوی الاضلاع بین اسپیکرها و سرتان ، همراه با ارتفاع مناسب اسپیکر که توییتر ها را موازی با گوش شما قرار دهد، بهترین فرم قرارگیری اسپیکر مانیتورها برای رسیدن به یک میکس عالی است. بسیار مهم است که بتوانید فرکانس های بالا را بصورت مستقیم بشنوید، زیرا در غیر اینصورت سطح واقعی آنها را نخواهید شنید. همچنین مطمئن شوید که اسپیکرها به هیچ دیواری مماس نشوند. فاصله بین بلندگو و دیوار نباید کمتر از 5 سانتی متر باشد و پنل جلویی اسپیکر نباید در فاصله ای بیش از 1 متر از دیوار قرار بگیرد. رعایت فاصله مناسب اسپیکر ها نسبت به دیوار پشتی آنها باعث می شود تا کمترین خطا را در شنیدن فرکانس ها مخصوصا فرکانس bass داشته باشید.

دانستنی هایی در مورد آکوستیک سازی اتاق

صدای اتاق نیز تأثیر زیادی بر آنچه می شنوید خواهد داشت.به طور کلی، افزودن مواد جاذب صدا به دیوارها و سقف برای جذب صدا و کاهش ریورب و  slap-echo داخلی ، ایده بسیار خوبی میباشد."جذب صدا" بدان معناست که برخی مواد ( با ضخامت 2-10 سانتیمتر) بیشترین تاثیر را در جذب انرژی صوتی در خود دارند و مانع نشت صدا به خارج از اتاق و همچنین بازگشت آن می شوند. برای اعمال حداکتر  عایق کاری با چگالی بالا ( بالای 25 کیلوگرم بر متر مکعب)، فوم های با چگالی بالا و سایر مواد جاذب لایه ای همگی مواردی کاربردی و موثر هستند. نکته مهم در اینجا، ضخامت و چگالی مورد نیاز برای جذب فرکانس های پایین است که کنترل آنها بسیار سخت میباشد.این نکته را فراموش نکنید که نیازی به پوشاندن 100% هر سطح نیست،بلکه تنها کافیست که صدا را کنترل کنید. هدف آشکارسازی بهتر صدای اسپیکرها و ممانعت از تداخل آن با نویز اتاق است.

هدفون - بلندگو های hi-fi  و سایر دستگاه های پخش کننده:

همانطور که گفته شد اسپیکر مانیتورینگ خوب بهترین همراه شما در پروسه میکس و مسترینگ است ولی این همه ماجرا نیست. هنگامی که اتاق میکس خود را به خوبی آکوستیک کردید و چیدمان مناسب را برای اسپیکر مانیتور های خود انجام دادید نوبت به مرحله آخر تست میکس میرسد. این مرحله گوش دادن به میکس در سایر دستگاههای پخش صدا است. اولین وسیله ای که برای این کار توصیه می شود هدفون مانیتورینگ است. امروزه اکثر شنونگان موسیقی از هدفون برای شنیدن انواع موسیقی استفاده می کنند، پس بد نیست از دریچه گوش آنها به میکس خود گوش کنید. با استفاده از هدفون هر کدام از گوش های شما فقط صدای میکس شده در سمت خود را شنیده و دیگر خبری از شنیدن صداهای رفلکت شده از سمت های دیگر و تاثیر این صداهای تاخیری نیست اما ممکن است فرکانس های دیگری را بشنوید که تا کنون از گوش شما پنهان مانده اند. فراموش نکنید که اکثر شنوندگان موسیقی شما از اسپیکر مانیتورینگ استفاده نمی کنند و موسیقی را از طریق سیستم های صوتی خانگی یا اتومبیل گوش می کنند پس شما هم حتما میکس خود را به روش آنها گوش کنید تا از خطاهای احتمالی خود در میکس مطلع شوید و آنها را اصلاح کنید.


برای مشاوره با کارشناسان ما در تماس باشید.
تماس از طریق تلگرام: tlg sazforooshsupport@
شماره تماس: 66751234-021
همراه: 09125858975 (تماس در وقت اداری)
سازفروش فروشگاه تخصصی ساز ولوازم موسیقی فروشگاه گیتار ساز ولوازم موسیقی